Salat med syltet laks

Prøv deg på enkel ”sylting” med varm lake over rå laks. Denne bør lages dagen før den skal spises. Syltelaken virker konserverende, så dette er en fin måte å tilberede fisk på til piknik.

syltet salma

Dette trenger du:

  • 1 pakke SALMA Cubes eller ½ SALMA filet på 250 -300 gram delt i skiver på ca. 1 cm
  • ½ sitron
  • ½ vanlig gul løk
  • Noen kvister estragon
  • 1 mellomstort norgesglass
  • Lake:
  • 2 dl vann
  • 1,5 dl hvitvinseddik
  • 1,5 dl sukker
  • 2 ts salt
  • 1 ts hel sort pepper
  • 1 ts nellikspiker eller stjerneanis
  • Kokes opp sammen, rør til salt og sukker er oppløst

Slik gjør du:

  1. Pass på at glasset er skikkelig rent, legg skiver av løk, sitron , rå laks og estragon lagvis i glasset.
  2. Hell over kokvarm lake. Lukk glasset og la det stå på benken til det er avkjølt, og så videre i kjøleskapet over natten.
  3. Servere laksebitene og løken med en frisk grønn salat og en liten klatt rømme eller god litt olivenolje.