Laks fra SALMA® på potetkake med rognkrem og gressløk

nyår 7 1170x

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • Ca. 400 g SALMA®
  • 500 g poteter
  • 3 fedd hvitløk
  • 1/2 ts malt muskat
  • ½ ts pepper
  • 50 g smør
  • 200 g Philadelphia
  • 1 sitron
  • 50 g lakserogn
  • ½ potte gressløk
  • 1 ts salt

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader. Skrell og rasp poteter. Klem ut så mye vann som mulig. Ha potetene i en bolle og tilsett salt, presset hvitløk, muskat og pepper. Bland godt. Ta fram en stekepanne som tåler ovnen. Smelt smøret og ha i potetblandingen som formes rund. Stekes på middels temperatur ca. 5-7 min. Deretter i ovnen i ca. 25-30 min. Dersom du ikke har stekepanne som tåler ovnen kan du bruke en rundt ildfast form eller kakeform.
  2. Bland Philadelphia med finrevet sitronskall og sitronsaft. Tilsett ½ av lakserognen og ¼ potte finhakket gressløk. Bland sammen.
  3. Skjær SALMA® i tynne skiver.
  4. Avkjøl potetkaken og del den opp i 8-10 biter. Legg over SALMA® og topp med kremen. Pynt med resten av rognen og gressløken.

Tips

Oppskriften passer utmerket med SALMA® SMOKED.