SALMA Mille Feuille

Av Anders Husa og Andrea Talavera bak bloggen Two Foodies Eating.

SALMA er et produkt som er utrolig enkelt å jobbe med og som visuelt sett ser veldig bra ut. Derfor gjør det seg godt til en forrett som er enkel å lage, men ser avansert ut. Denne foretten kan forberedes lenge før gjestene kommer, og enkelt monteres sammen raskt før servering.

https://www.salma.no/content/uploads/2015/02/AndersAndrea-e1422961220272-144x144.jpg
salma mille feuille

SALMA Mille Feuille

Dette trenger du til 4 porsjoner

  • 600 g SALMA
  • 1 pakke butterdeig
  • 150 g kremost
  • 100 g créme fraiche
  • 1 lime
  • 1 bunt frisk dill
  • 4 ss extra virgin olivenolje
  • 1 ss hvit balsamicoeddik
  • Ørretrogn
  • Salt og pepper
  • Egg for pensling

Slik gjør du

  1. Butterdeig er en av de få ferdigingrediensene som selv kokker tillater seg å bruke. Det enkleste er derfor å kjøpe dette. Ta ut butterdeigen fra fryseren en halvtime før du skal bruke den. Bruk forsiktig med mel, og kjevle deigen til ca. halv tykkelse.
  2. Stikk ut runde eller firkantede former med 6-8 cm diameter/bredde. Legg dem på bakepapir på et stekebrett, og pensle med et pisket egg. Stikk små hull i overflaten på alle formene med en gaffel.
  3. Stek butterdeigen på 200 grader C i ca. 15 minutter. Følg med og ta ut smørkjeksene når de har fått en fin gyllenbrun skorpe. Avkjøl på en rist.
  4. Imens butterdeigen steiker skjærer du 400g SALMA i små firkanter på omtrentlig 1x1 cm. Ta vare på resteavkappet.
  5. Lag en laksemousse ved å mikse 200g SALMA med 150 g kremost, 100 g créme fraîche og saften fra en lime i en food processor eller blender. Stavmikser kan også fungere. Smak til med salt og pepper. Her er det veldig fint å bruke resteavkappet fra utskjæringen av firkanter.
  6. Riv halvparten av dillplanten av stilken. Lag en vinaigrette av 4 ss god extra virgin olivenolje (her kan du gjerne bruke din beste olje), 1 ss hvit balsamicoeddik og en liten håndfull av dillen. Pisk sammen og hell over laksekubene.
  7. Når gjestene er ankommet monterer du forreten. Legg laksekubene i ytterkanten av smørkjeksen. Sprøyt laksemousse i midten ved hjelp av en krempose. Legg på en ny smørkjeks og repeter. Topp med en siste smørkjeks. Pynt på toppen med mer mousse, og kanskje noen fine skiver laks. Avslutt med dill og ørretrogn.
salma mille feuille
salma mille feuille
salma mille feuille
salma mille feuille