SALMA på ertelapper

Prøv deg på en god oppskrift på fargerik fingerfood. Ikke la deg skremme av utseendet, det er omtrent som å lage en pannekakerøre og steke små lapper.

salma på ertelapper

Dette trenger du til 16-20 stk:

  • 1 stk. SALMA hel loin
  • 1 lime
  • 1/3 beger Creme Fraiche
  • Hakket gressløk
  • 1 pose små frosne selskapserter (300 gram)
  • 2 egg
  • 2-3 ss. hvetemel
  • 2 ss. smeltet meierismør
  • Salt og fersk malt pepper
  • Nøytral olje til steking (solsikke eller druekjerne er fint)

Slik gjør du:

  1. Kok opp en liten gryte med vann, ha i de frosne ertene og la de koke 1-2 minutter til de er gjennomvarme. Sil av kokevannet og skyll ertene i kaldt vann til de er avkjølt. Ta vekk ca. 1/3 av ertene og behold disse hele.
  2. Lag en puré av restene av ertene sammen med begge eggene og 1 ss. vann og smeltet smør. Bruk en stavmikser eller liten blender og kjør det godt sammen til en jevn og myk puré.
  3. Ha pureen over i en bolle, og sikt inn hvetemel, tilsett salt, pepper og bland godt til en jevn røre med konsistens omtrent som en pannekakerøre og tilsett de hele ertene til slutt.
  4. Varm en stekepanne til medium varme, og stek små lapper med en diameter på ca. 5 cm, ikke stek på for varm panne, de blir finest når de får beholde den klare grønne fargen.
  5. Legg ertepannekakene opp på fat mens de er lunkne, legg pent opp med skiver av rå SALMA, en liten teskje Creme Fraiche, og små fileter av lime (eller litt fint revet limeskall). Strø rikelig med hakket gressløk over. Serveres umiddelbart.