SALMA Sambal Oelek

Ultrakjapp grillmat med kun 4 ingredienser, og mye smak! Særlig enklere blir det ikke.

salma sambal olek

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • En stk. SALMA loin delt i passe porsjonsbiter
  • Ca. 2 ts Sambal Olek
  • Ca. 2 ss. Sweet Chilisaus fra flaske
  • Salt
  • Limebåter til servering

Slik gjør du:

  1. Strø litt salt over fisken og la den ligge noen minutter.
  2. Bland sambal olek med sweet chilisaus. Her må man smake til selv hvor mye søtt og sterkt som er passelig.
  3. Pensle sausen på fiskestykkene så de blir fine og røde. Grill raskt på høy varme slik at sausen blir litt karamellisert og fisken fortsatt litt rå i kjernen.
  4. Server med limebåter og en frisk grønn salat.

Tips

Ikke la deg skremme av ordene ”Sambal Olek”. Det er i grunnen bare et glass med ferdig hakket chili, så du slipper å gjøre jobben selv. Den står i hyllen sammen med asiatiske sauser og kokosmelk på supermarkedet, og kan oppbevares i kjøleskapet i 1-2 uker etter åpning.