Sashimi med avokado, mango og ponzusaus

Av Anders Husa og Andrea Talavera fra Two Foodies Eating.

SALMA er en av de enkleste ingrediensene å jobbe med og perfekt også for kvelder man ikke føler for å dedikere til matlaging. Det trenger ikke bety at maten ikke kan se fantastisk ut! Kombinasjonen av farger i denne retten gjør den visuelt tilfredsstillende i tillegg til å smake godt.

https://www.salma.no/content/uploads/2015/02/AndersAndrea-e1422961220272-144x144.jpg
sashimi two foodies eating

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 600 g SALMA
  • 3 avokado
  • 1 stor mango (gjerne pakistansk)
  • 1 vårløk
  • Frisk koriander
  • Sesamfrø
  • 1 dl soyasaus
  • 2 ss riseddik
  • 1 ss akasiehonning
  • 1 lime
  • 1 rød chili
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 liten bit ingefær (tommelfingerstørrelse)

Slik gjør du:

  1. Skjær SALMA, avokado og mango i så like tynne skiver som mulig. Hver skive bør være ca. en halv cm bred. Dander dem på et fat i en lang rekke, eller sirkel.
  2. Hakk frisk koriander og en vårløk. Dryss over laksen, sammen med litt sesamfrø.
  3. Finhakk en rød chili, ett hvitløksfedd og ingefæren.
  4. Bland sammen soyasaus, riseddik, akasiehonning, saften fra en lime og alt det finhakkede.
  5. Hvis du har en stavmikser eller blender kan du kjøre alt fint. Sil av etterpå om du vil ha bort alle biter og skummet som danner seg.
  6. Hakk litt mer frisk koriander og dryss over ponzusausen sammen med litt semsamfrø.
sashimi two foodies eating
salma sashimi two foodies eating