Sopp-og laksepanne med safran

Få en enkel og god hverdagsmiddag som er laget på bare 30 minutter.

laks og sopppanne med safran

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 800 g SALMA
  • 4 sjalottløk
  • 200 g sopp (gjerne en blandingspose du finner i frysedisken)
  • 1 1/2 g safran (evt gurkemeie-krydder)
  • 4 vårløk eller 1 purre
  • 1 beger Creme Fraice
  • Saften av 1/2 sitron
  • 1/2 kg mandelpotet eller 400 g pasta

Slik gjør du:

  1. Kutt sopp og sjalottløk i skiver. Bruk en stor stekepanne og start med å steke soppen i litt olje.
  2. Når soppen er gyllen, tilsetter du sjalottløk og purre og freser et par minutter.
  3. Skyv sopp og sjalottløk til enden av pannen og ha i laksen som er delt i passende terninger. La disse bli gylne på den ene siden.
  4. Snu fiskestykkene og ha i 1 beger Creme Fraiche og finkuttet vårløk. La det surre i 2-3 minutter til og kryst over litt sitron og litt finhakkede urter.
  5. Server med nykokte poteter eller pasta.