Søtsyrlig SALMA med risotto

Med sitronsaft og appelsinmarmelade får du en frisk vri på laksen. Serveres med en deilig risotto til.

sotsyrlig-SALMA

Dette trenger du til 4 porsjoner

  • 600 g SALMA
  • 2 ss appelsinmarmelade
  • 1 ts revet sitronskall
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ts salt og litt nykvernet pepper
  • 1 ss gule sennepsfrø
  • Risotto:
  • 2 sjalottløk
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ss smør til steking
  • 2 dl arborioris eller annen risottoris
  • 1 dl tørr hvitvin eller eplecider
  • 8 dl vann
  • 1,5 grønnsaksbuljongterning
  • 1 dl revet ost, eventuelt Jarlsberg
  • 0, 5 ts salt
  • Dryss:
  • 1 dl finhakket basilikum

Slik gjør du

  1. Rens og hakk sjalottløk og hvitløk.
  2. Fres dette i smør i stekepanne eller kjele.
  3. Tilsett risen og la det frese i noen minutter.
  4. Hell over vin eller cider og halvparten av vannet. Smuldre i buljong og la dette trekke i 10 minutter.
  5. Rør om av og til. Spe eventuelt med vann etterhvert, risottoen skal være ganske løs.
  6. Legg fiskestykkene på stekeplatene med bakepapir. Ha på salt og nykvernet pepper.
  7. Rør sammen marmeladen med sitronskall- og saft. Pensle blandingen på fiskestykkene.
  8. Støt sennepsfrøene i en morter og dryss over.
  9. Stek laksen midt i ovnen på 200 grader i cirka 8 minutter.
  10. Bland de hakkede krydderurtene i risottoen og smak til med salt og pepper.
  11. Server SALMA med risotto og gjerne lettkokte grønnsaker til.