Suppe med laksespyd

Kaldt ute? Prøv en varm suppe med en touch av sommer!

SALMA suppe

Dette trenger du til 4 porsjoner

  • Suppe:
  • 3 poteter
  • 3 vårløk
  • 1 ss smør
  • 5 dl vann
  • 1 grønnsaksbuljong
  • 1 dl lett Crème Fraîche
  • 4 dl helmelk
  • 1/2 ts salt
  • Spyd:
  • 400 g SALMA
  • 1/2 ts salt
  • 2 ss karse

Slik gjør du

Suppe:

  1. Skrell potetene og skjær dem i terninger.
  2. Hakk vårløken og fres den sammen med potetene i smøret. Tilsett vann og smuldret buljongterning og la koke i 10 minutter.
  3. Miks de kokte potetene og vårløken i kokekraften sammen med Crème Fraîche til suppen blir glatt. Bruk gjerne en blender eller foodprocessor.
  4. Tilsett melk og kok opp. Smak til med salt og nykvernet pepper. Miks suppen slik at den blir litt skummet like før servering.

Spyd:

  1. Del SALMA i biter og tre dem på pinner. Bruk gjerne pinner i tre. Salt og stek dem i ovnen ved 175 grader i ca. 5 minutter. Du kan også steke laksen i panne.
  2. Strø karse og flaksalt over laksen og server suppen.