Tandoori laks med ris, raita og mangochutney

Prøv ovnsbakt laks inspirert av det indiske kjøkken!

salma+tandoori

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 600 g SALMA
  • 1 glass tandoori-paste
  • 1 beger matyoghurt
  • 300 g basmatiris
  • 1 glass mangochutney
  • Raita:
  • 2 tomater
  • 1/2 agurk
  • 1 rødløk
  • 1 potte koriander
  • 1 beger matyoghurt

Slik gjør du:

  1. Bland tandoori paste med et beger matyoghurt som forklart på Tandoori- pakken, ca. dobbelt så mye yoghurt som paste.
  2. Kutt Salma laksen i stykker på ca 30 gram, og vend den i tandoori- marinaden. La Salma laksen ligge i marinaden så lenge du har tid, og gjerne over natten.
  3. Legg Salma bitene på bake- papir og stek dem på 250 °C i ovnen i 3–4 minutter.

Raita:

  1. Kutt bort stilken på tomatene, og lag et lite snitt på bunnen av tomaten. Kok opp vann i en liten kjele og kok tomatene i 20–30 sekunder. Avkjøl i iskaldt vann og skrell tomatene.
  2. Kutt deretter tomatene i 4 og ta ut kjernen. ”Tomatfiletene”, agurk og rødløk kuttes i fine terninger og blandes med fin- hakket koriander. Alt blandes med et beger matyoghurt og smakes til med salt og pepper.
  3. Kok ris som forklart på pakningen. Server Salma tandoori med kokt ris, raita og mangochutney.