Sushi roll med laks | Temaki

Taco + sushi = temaki. En enkel og morsom vri på sushimiddagen.

For mange er temaki sushi et ukjent begrep og retten går oftere under navnet «sushi roll» eller «hand roll sushi». Temaki ser ut som små wraps eller kremmerhus som er laget av sjøgress (Sushi Nori), og som fylles med sushi ris, skiver av laks og deilig tilbehør. Vi tipser om tre ulike varianter med fyll under. Temaki med laks gjør hjemmelaget sushi enda enklere. Er du en sushi-elsker er dette absolutt noe du må prøve!

temaki med laks

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • Ca. 400 g SALMA® (gjerne back loin)
  • 1 pakke sushi Nori
  • 1 dl soyasaus
  • 1 ss wasabi paste (kan sløyfes)
  • Ris
  • 1,5 dl sushiris
  • 1,5 ss riseddik
  • 1 ss sukker
  • ½ ts salt
  • Tips til fyll
  • Chilimajones, avokado, vårløk og sesamfrø
  • Avokadokrem, mango og agurk
  • Philadelphia (naturell), grønn chili, vårløk og hakkede peanøtter

Slik gjør du:

  1. Kok risen etter anvisning på pakken. Bland inn eddik, sukker og salt når risen er kokt og la den avkjøles.
  2. Skjær laksen i tynne skiver og kutt opp valgfritt tilbehør.
  3. Legg nori arkene på en fjøl. Fordel litt ris over halve papiret, evt. klipp dem i to om du ønsker en mindre temaki. Ha over ønsket fyll. Brett sammen som et kremmerhus eller wrap
  4. Server med soyasaus og wasabi!

Chilimajones

  1. Bland sammen 1 dl majones og 1 ss sriracha.

Avokadokrem

  1. Bland sammen 1 avokado og 2 ss rømme. Smak til med salt og pepper