Theas Nigiri sushi

Av Thea Olsen Bolstad fra bloggen My Little Kitchen.

SALMA er ypperlig å bruke til sushi. Fisken er av god kvalitet, lettvint å bruke og ser veldig lekker ut på nigiri sushi. Her er min favorittoppskrift på sushi med SALMA.

https://www.salma.no/content/uploads/2015/03/image1-144x144.jpg
theasnigiri_2

Dette trenger du til 4 porsjoner

  • Nigiri med SALMA:
  • 200 g SALMA
  • 1 kopp sushiris
  • 1 1/2 kopp vann
  • 1/4 kopp risvinseddik
  • 1 ts salt
  • 2 ss sukker
  • Server med:
  • Soyasaus
  • Wasabi
  • Syltet ingefær

Slik gjør du:

  1. Begynn med å koke risen. Ha vann og ris i en kjele. Kok opp, og la så småkoke til risen er ferdig.
  2. Ha risvineddik, sukker og salt i en kopp. Varm i mikrobølgeovnen i cirka 20-30 sekunder.
  3. Bland risvineddiken inn i risen. Risen skal være klebrig.
  4. Ha risen i en skål og la den avkjøle seg på kjøkkenbenken.
  5. Form risen til passe store, ovale risputer. Klem risputene faste, slik at de ikke går i oppløsning.
  6. Bruk en skarp kniv og skjær SALMA laksen i 2-3 mm tynne skiver. Legg en skive laks over hver rispute.
  7. Server nigiri sushi med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.

Tips

Når du skal forme risen er det lurt å ha litt vann på  hendene – da blir det mye enklere.

mylittlekitchen_salma
thea_sushi