Urtemarinert laks med rødbetkompott

Rødbeter er noe av det sunneste grønnsaksdisken har å by på. Sammen med urtemarinert laks er middagen i boks!

Urtemarinert+SALMA

Dette trenger du til 4 porsjoner

  • 600 g SALMA - 4 porsjonsstykker a 150 g
  • 1 ss gressløk
  • 1 ss kapers
  • 1 ss chili
  • 1 ss fersk ingefær
  • 1 ss frisk timian
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • Rødbetkompott:
  • 1 rødbet
  • 2 sjalottløk
  • 1 ss smør
  • Dryss:
  • 3 ss karse

Slik gjør du

  1. Finhakk gressløk, kapers, ingefær, timian og chili. Bland alt sammen med salt og nykvernet pepper og olje.
  2. Fordel marinaden over fiskebitene og legg i en ildfast form.
  3. Stek fisken til den er knapt mør. La den hvile noen minutter før servering, gjerne under lokk.
  4. Skjær rødbetene i båter og stek i smør sammen med finhakket sjalottløk. Dryss på kapers.
  5. Strø over karse ved servering.