Det finnes utallige valgmuligheter om du ønsker å servere en forrett med laks. Laks fra SALMA® kan enten serveres rå som sashimi, smakstilsatt som ceviche eller som tartar med sprøtt tilbehør. Valgmulighetene er mange, så vi har samlet alle våre oppskrifter for enhver anledning og smak i vårt oppskriftsunivers.

Enkle forretter med laks

Forretter med laks er både enkelt og smakfullt. Ønsker du en enkel forrett, som i tillegg er fantastisk fin å se på, anbefaler vi forretten med laks og avokado som du finner under. Denne lager vi hver jul, og gjestene lar seg alltid begeistre. Under har vi også samlet noen andre klassikere, som vi stadig vender tilbake til.

Laksetartar med appelsin
Laksetartar med appelsin


Gravlaks til forrett

For mange er gravlaks en fast følgesvenn i julen, enten som forrett eller som en del av julefrokosten. Viste du at du enkelt kan lage gravet laks hjemme? Hvis du velger å lage gravlaks selv, kan du få den akkurat med det smaksbildet du ønsker, enten det er med asiatisk smaker eller klassisk dill. Ønsker du å lese mer om gravlaks, har vi samlet alt du trenger å vite på denne siden om gravlaks.

Ønsker du å finne en oppskrift som passer deg, kan du ta en titt på disse oppskriftene:


Ceviche av laks til forrett

Ceviche av laks er en forrett som faller i smak hos de fleste. Ceviche lages enkelt ved å marinere SALMA® i sitrus, som lime eller sitron, for deretter å tilsette ulike smaker. Vår favoritt er denne med mango og grønn chili. For mer inspirasjon om fremgangsmåte og for å finne din favorittoppskrift, anbefaler vi å ta en titt på disse:


Sashimi til forrett

Sashimi av SALMA® er en enkel og utrolig velsmakende rett, som både egner seg som forrett, aperitiff eller som en del av en større sushimeny. Ønsker du en saus som tilbehør til din sashimi, kan vi anbefale vår egen SALMA® ponzusaus. En mild og rund saus med sesamfrø. Ønsker du å lære hvordan man tilbereder og skjærer sashimi, bør du lese denne artikkelen om sashimi. Under finner du våre beste oppskrifter på sashimi med ulike smaker:


Laksecarpaccio

Carpaccio av laks er den perfekte forrett, som både passer til sene sommerkvelder så vel som på julebordet. Retten lages enkelt ved å skjære SALMA® i tynne skiver, for så å ha over en valgfri oljedressing og tilsette ulike smaker. En favoritt hos oss er denne oppskriften på carpaccio med sitron og parmesan.

Er du på utkikk etter andre oppskrifter på laksecarpaccio bør du ta en titt på disse:

Carpaccio av laks med dill, sitronolje og parmesan
Laksecarpaccio med sitronolje


Forrett med laks til jul & nyttår

SALMA® laks er den perfekte forretten for dine jule- og nyttårsfeiringer. Enten du ønsker å tilby en frisk variasjon til de tunge kjøttrettene i romjulen eller ønsker å imponere gjestene med en deilig start på nyttårsaften, vil vår SALMA® laks være et utmerket valg.

Til julebordet eller juleselskapet så anbefaler vi denne sashimien med eple og gressløk. Du kan enkelt lage ponzusausen samt kutte opp de andre ingrediensene i forveien. Alt du trenger å gjøre rett før servering er å skjære laksen i tynne skiver og toppe den med en deilig jule-ponzu. Denne retten er ideell for deling og vil glede smaksløkene til alle gjestene.

En annen spennende anbefaling til julebordet er denne sashimioppskriften med nøttesmør og rosenkål. Den har kanskje ingredienser du vanligvis ikke server til laksesashimi, men vi kan love deg en utrolig smakskombinasjon og at gjestene vil spørre om oppskriften

Hvis du leter etter en enkel og imponerende forrett til nyttårsaften, bør du vurdere denne enkle forretten med laks og avokado. Enkel å lage, men et kunststykke å se på og utrolig smakfull!

Vi har samlet noen flere favoritter å servere til forrett her:

Sashimi med juleponzu
Sashimi med juleponzu og tyttebær