Kjær mat har mange navn og fylte lefser, lefserull eller lakserull om du vil, er intet unntak. Lefserull med laks passer til de fleste anledninger slik som 17.mai, julebord, koldtbord, konfirmasjon, bryllup, dåp eller andre begivenheter. I tillegg er det enkelt og raskt å få til, og alle kan klare å lage gode og imponerende lefseruller med god SALMA® laks og godt tilbehør. Du trenger bare å rulle det hele sammen til en nydelig munnfull, som imponerer gjestene dine gang på gang. Les videre for herlig inspirasjon til oppskrifter med lakserull til enhver anledning.

Hva er lefserull med laks?

Lefser finnes i mange ulike varianter og fasonger. Det alle lefser har til felles er at de smøres og fylles med ulike råvarer før de rulles, eller brettes, og serveres. Skal du lage lefserull med laks, så ruller du bare inn laksen med ulikt tilbehør. Men hvis du har du lyst til å lage verdens beste lakseruller, så bruker du potetlompe fylt med SALMA® laks, kremost, ruccola og avokado.

Lefserull med SALMA
Lefserull med SALMA

Slik lager du verdens beste lakseruller

Det er enklere enn man skulle tro, å lage lakseruller. Men du må sørge for å ha de riktige ingrediensene, så klart. SALMA® laks, kremost (for eksempel Snøfrisk eller Philadelphia), ruccola og avokado gjør underverker med potetlefsene. Rull det hele sammen, del lompene i passende munnfuller og stikk en tannpirker i tre gjennom ­­– voliá! Under finner du noen av våre favorittoppskrifter på lakseruller

Lefserull med røkelaks

En skikkelig slager på koldtbordet, tapas-aften eller ved andre større begivenheter er lefserull med røkelaks. Gjør matbordet komplett og fristende med denne klassiske forretten. For best resultat anbefaler vi vår egen røkte laks SALMA® SMOKED med kremost, gressløk og jordbær. Denne retten er både frisk og delikat, og gir gjestene det lille ekstra. Her finner du vår fantastiske oppskrift på lefse med røkelaks.

Hvilken lefse passer til de ulike lefserullene?

I våre oppskrifter anbefaler vi både wraps, rispapir og ulike typer lomper. Dette er ingen fasit, og du kan selv bruke fantasien og velge akkurat den typen lefserull med laks du har lyst på. Men vi har våre anbefalinger i hver oppskrift i forhold til hvilken type lefse som vi har valgt å bruke. Det viktigste er at du prøver deg frem og finner dine favoritter. Apropos favoritt, kanskje oppskriften under kan legges til på lefserull-favoritter-listen?

For andre oppskrifter til ulike festiviteter, klikk deg inn her: inspirasjon til festbordet.

Potetlompe med SALMA
Potetlompe med SALMA

Lakseruller med rispapir

Lefseruller laget med rispapir passer perfekt til tapas og koldtbord året rundt. Denne sunne lakserullen passer ypperlig både som en lett forrett i sommerbrisen, et spennende bidrag til sushi-middagen eller som et friskt tilskudd til 17. mai- eller juletapasen. Med andre ord, så kan den lages med god samvittighet året rundt. I den oppskriften under har vi byttet ut lefse med tynt rispapir, og fylt den med deilig laks, agurk, avokado og mango. Den andre oppskriften listet opp under, har vi blitt inspirert av det vietnamesiske kjøkken. Prøvd ut finn din nye favoritt!