Asiatisk lakseburger | Lag asiatisk SALMA lakseburger med syltede grønnsaker.

Lakseburger er lett og deilig sommermat og passer perfekt når man ønsker seg et sunnere, men fortsatt et ordentlig godt alternativ fra grillen. Kombinasjonen av laks og asiatiske smaker er en favoritt hos mange. Prøv gjerne oppskriften med vår nyhet SALMA Teriyaki burger. Ferske burgere av laks med mild smak av teriyaki!

Asiatisk lakseburger - oppskrift laks

Dette trenger du til 4 porsjoner

  • 4 stk SALMA lakseburgere eller SALMA teriyaki burger
  • 4 stk burgerbrød, gjerne brioche
  • 1 stk agurk
  • 2 stk vårløk
  • en neve korianderblader
  • 1 stk vinterreddik (rettich)
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 bit fersk ingefær
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 1 dl eddik
  • 1 stk rødløk
  • majones
  • soyasus
  • søt soyasus (kan sløyfes)

  1. Sett ovnen på 175 grader.
  2. Kok opp vann, eddik, sukker og revet ingefær. Trekk kjelen deretter av platen og la den kjøle seg ned.
  3. Del vinterreddik, gulrot og rødløken i tynne strimler. Legg vinterreddik og gulrot sammen i en bolle og rødløk i en egen bolle.
  4. Hell halvparten av den nedkjølte blandingen med vann, eddik og sukker over vinterreddik og gulrot og resten av helles over rødløken. Sett så begge bollene inn i kjøleskapet.
  5. Skjær agurk og vårløk i tynne strimler og hakk korianderblader.
  6. Legg burgerbrødene i ovnen til de er gjennomvarme.
  7. Krydre lakseburgerne med litt salt og pepper og stek eller grill dem på middels høy varme i ca to minutter på hver side. Burgerne er aller best når de har en litt rå kjerne i midten.
  8. Ta ut brødene av ovnen og smør på majones på begge snittflatene. Fordel agurk og syltede grønnsaker på brødene og drypp over litt soyasaus.
  9. Legg så på lakseburgerne og topp med vårløk og koriander.
  10. Igjen; drypp på litt soyasaus (eventuelt søt) til sist. Legg på toppen av burgerbrødet og server.