Bakt laks med koriander og appelsin

Imponer gjestene med en smaksopplevelse. SALMA laks bakt i appelsin og koriander på en seng av avokadokrem, vil garantert overraske.

Appelsinbakt-SALMA-med-avokadokrem

Tips

Du kan også lage denne retten som en smårett eller forrett. Bare kutt opp mindre biter av SALMA og anrett i små skåler.

Dette trenger du til 4 porsjoner

  • 600 g SALMA
  • 1/2 appelsin
  • 4 ss olivenolje
  • 1/2 bunt koriander
  • 2 ts Maldonsalt
  • Avocadokrem:
  • 2 avocado
  • 1 dl rømme
  • 1 lime
  • 1 ts salt

Slik gjør du:

  1. Skjær SALMA i passe store biter, og ha de i en smurt ildfast form.
  2. Bland saften og revet skall av en halv appelsin med olje.
  3. Hell marinaden over laksen.
  4. Krydre laksen med malt koriander og salt.
  5. Bak laksen midt i ovnen på ca. 180 grader i ca. 8 minutter. Steketiden vil variere i forhold til tykkelsen på laksen, men husk at SALMA alltid bør ha en rosa kjerne i midten.

Avocadokrem:

  1. Fjern steinen fra avocadoen, og ta ut kjøttet med en skje.
  2. Ha avocado, rømme, limesaft og salt i en kjøkkenmaskin og kjør alt sammen.
  3. Legg avocadokrem på tallerken, og legg SALMA-bitene over.

Tips

Denne retten smaker godt sammen med ovnsbakte båtpoteter og frisk grønn salat med en syrlig dressing av olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.