Lakse ceviche med chili, mango, avokado og vannmelon.

Ceviche er rå fisk marinert i sitrus. Med ingredienser som laks, mango, avokado, chilli og vannmelon får du en velbalansert, frisk og delikat lakserett. Ceviche passer perfekt som festmat, forrett og tapas. Putt ingrediensene i lakseoppskriften i små serveringskåler, og vips så har man en enkel tapasrett, som er lett å servere og lett å like.
ceviche laks med mango, chilli, avokado og melon

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 300- 400 g laks back loin
  • 4 lime
  • 1 avocado
  • 1/2 mango
  • Litt vannmelon eller papaya
  • ½ potte frisk koriander
  • ½ grønn chili
  • ¼ ts salt
  • ¼ ts pepper

Slik gjør du:

  1. Kutt SALMA® laksen i små terninger på ca. 1 cm.
  2. Ha fisken i en bolle og press over limesaften. Finhakk chili og ha i. La fisken stå i ca. 30 min. for å trekke til seg saften. Sil så av resten av limesaften.
  3. Del mango, avokado og vannmelon i små terninger. Finhakk koriander og bland alt sammen. Smak til med salt og pepper
  4. Server med tortilla, brød eller som en salat.

Tips

Bytt ut frukten med kiwi og eple, og server med mynte!

Tips

Stek restene i en panne med litt olje og server sammen med nudler.