Hurtiggravet laks med honning- og sennepssaus

Det er enkelt å lage din egen gravlaks til jul, og det trenger ikke å ta lang tid. Gravet laks er et nydelig tilskudd til koldtbordet eller julebrunsjen, og smaker utrolig godt med en honning – sennepssaus. Bytt ut klementinene med en appelsin, så har du en oppskrift på gravlaks til påske også.

gravat 1170

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • Ca. 400 gram SALMA®
  • 1 ss salt
  • 1 ss sukker
  • 1 knivsodd hvitpepper
  • 2 klementin (evt. 1 appelsin)
  • 1 ss honning
  • 1 ss søt sennep
  • 3 ss rømme
  • ½ ss hvitvinseddik
  • 1 neve frisk dill
  • Godt knekkebrød

Slik gjør du:

  1. Bland sammen salt, sukker og hvitpepper. Fordel 1/2 blandingen på et fat og legg SALMA® laksen over. Strø på resten. Ha over saft og finrevet skall fra en klementin. Sett i kjøleskapet i ca. 30 minutter. Vend den etter halve tiden.
  2. Bland sammen honning, sennep, rømme og eddik til en saus. Smak til med salt og pepper.
  3. Tørk av overflødig sukker og salt, og skjær SALMA® i tynne skiver
  4. Server gravet SALMA® med søt sennepssaus på knekkebrød med klementinskiver og dill.

Tips

Ønsker du mer gravet smak kan du fint grave SALMA® laksen i 1-2 timer.