Laks i butterdeig

Denne smaker like godt som den er fin å se på. Kos deg!

2016.05.09+Salma7959_RO

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 600 g SALMA
  • 1 pk butterdeig
  • 200 g frisk spinat
  • 1 ss hakket frisk estragon eller dill
  • 1 ss smør
  • 1 ss sitronsaft
  • Salt og pepper
  • 1 egg
  • 1 ss sesamfrø

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Ta ut fire butterdeigsplater og legg dem på benken til tining.
  3. Stek spinaten i litt smør til den «faller sammen». La den avkjøle.
  4. Når butterdeigen er tint, skjær en firkant i butterdeigen, ca. 1 cm inn fra kanten. Ikke skjær helt gjennom.
  5. Pensle butterdeigen med egg og stek i ovnen i 10–15 min.
  6. Skjær laksen i terninger, ca. 3 x 3 cm, og krydre med salt og pepper.
  7. Ta butterdeigsplatene ut av ovnen. La dem avkjøle i noen minutter og løft så ut litt av den øverste butterdeigen i midten, slik at det blir plass til resten av ingrediensene.
  8. Fordel spinaten i den åpne firkanten i de stekte butterdeigsplatene.
  9. Fordel SALMA-terningene over spinaten.
  10. Dryss med litt frisk estragon/dill og klem litt sitronsaft over.
  11. Stek i noen minutter til butterdeigen er gyllen og laksen er stekt, men fortsatt har en rosa kjerne.
  12. Server mens de er varme.

Tips

Server gjerne retten med litt rømme og sitron ved siden av.