Laks med couscous og grønnsakssalsa

Sommertid er grilltid, og med sitron, oliven, couscous og agurk, smaker dette virkelig av sol og sommer!

2016.05.09+Salma8122_RO

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 600 g SALMA
  • 1 ts paprikapulver
  • 1/2 ts tørket oregano
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1 sitron
  • Couscoussalat:
  • 200 g cherrytomater
  • 1/2 agurk
  • 1⁄2 gul paprika
  • 2 ss svarte oliven
  • 1⁄2 gul løk
  • 1 ss finhakket dill
  • 1 ss finhakket persille
  • 1 sitron
  • 1 dl olivenolje
  • Salt og pepper
  • 250 g couscous

Slik gjør du:

  1. Kok couscous etter anvisningen på pakken. La den avkjøle.
  2. Del cherrytomatene i fire, agurk og paprika i terninger, grovhakk oliven og finhakk dill, persille og løk.
  3. Bland grønnsaker og urter sammen i en bolle.
  4. Bland grønnsakene med den avkjølte couscousen.
  5. Riv sitronskall av en halv sitron og klem ut saften av sitronen.
  6. Bland sitronskall og -saft sammen med olje. Hell dette over salaten.
  7. Smak til med salt og pepper.

Grillet SALMA:

  1. Del laksen i serveringsstykker à 150 g. Dryss paprika, oregano, salt, pepper og revet sitronskall over fisken.
  2. Grill fiskestykkene på grillen over indirekte varme i ca. 3 min på den ene siden før du snur fiskestykkene og griller i 1 min på den andre siden. SALMA skal ikke være helt gjennomstekt, men ha en rosa kjerne i midten.
  3. La fiskestykkene hvile i 2 min før du serverer dem på et fat med couscoussalat.

Tips

Laksen kan også stekes i stekepanne med litt olivenolje.