Laks med mangosalsa

Så god som den er lekker å se på. SALMA og mango er sammen en uslåelig kombinasjon.

2016.05.09+Salma7768_RO

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 600 g SALMA
  • 1 ss smør
  • Salt og pepper
  • Mangosalsa:
  • 2 stk mango
  • 1⁄2 rødløk
  • 1 paprika
  • 1⁄2 chili
  • 1 hvitløksfedd
  • Frisk koriander
  • 1 lime eller 1⁄2 sitron
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Dryss salt og pepper over laksen og stek den i smør/olje i en stekepanne i ca. 3 min på hver side. Husk at steketiden vil variere med tykkelsen på laksestykkene. SALMA skal ikke være helt gjennomstekt, men ha en rosa kjerne i midten.

Mangosalsa:

  1. Skjær mango, rødløk og paprika i små terninger.
  2. Finhakk chili, hvitløk og koriander.
  3. Bland alle ingrediensene sammen med lime og eventuelt litt sesamolje.
  4. Smak til med salt og pepper.
  5. La salsaen trekke i minimum 15 min før servering.
  6. Server SALMA-stykkene på mangosalsa.
  7. Pynt med frisk koriander.

Tips

En håndfull cashewnøtter gir det lille ekstra til denne retten. Det smaker også godt med ris eller bare noen skiver godt brød til.