
Laks og rotgrønnsaker i langpanne
Av Marit Røttingsnes Westlie fra bloggen Fru Timian.
For at en middag skal gå inn i syklusen over hverdagsmiddager som blir laget titt og ofte, må den oppfylle noen kriterier: 1. Den må smake godt og være rask å lage. 2. Den må være bra for kropp og sjel å spise. 3. Det er et stort pluss om den også gir lite oppvask. Når jeg lager denne middagen kan jeg krysse av på alle tre punktene! Herlig!



Dette trenger du til 4 personer:
- 500 g SALMA
- 8-10 små poteter, eller 4 i vanlig størrelse
- 1 persillerot
- 2-3 gulrøtter
- ¼ sellerirot
- 1 liten polkabete – det er en hvit- og rødstripete bete
- ½ liten kålrot eller hvit bete (som jeg bruker her)
- 8 fedd hvitløk
- ½ purre
- 2 ss olivenolje
- 1 ts flaksalt
- 1 ts nykvernet pepper
- 2 dl matfløte
- 1 dl creme fraiche
- 1 ss mango chutney
- Noen greiner timian
Slik gjør du:
- Sett stekeovnen på 225 grader varmluft og finn fram en liten langpanne.
- Er potetene store, deler du dem i to eller fire. Små poteter lar du være hele. Skrell og del opp alle rotgrønnsakene i passe serveringsbiter og ha alt i langpannen. Hvitløkfeddene lar du være hele, mens purren skjærer du i ringer. Ha i olivenoljen, salt og pepper og bland alt godt sammen.
- Sett formen i stekeovnen og stek i 17-18 minutter.
- I mellomtiden rører du sammen matfløte, creme fraiche og mango chutney, og deler opp SALMA-laksen i 4 serveringsstykker. Dryss litt salt og pepper over fiskebitene.
- Ta langpannen ut av stekeovnen og skru samtidig ned varmen til 200 grader.
- Lag plass til fiskestykkene i langpannen og hell over sausen. Sett formen tilbake i stekeovnen og stek i 10 minutter.


Tips
Ta utvalget av rotgrønnsaker som et utgangspunkt og ikke en fasit. Utvalget i butikken endres med årstidene.