Laks med sesamfrø

Med litt sesamfrø blir SALMA-bitene ekstra smakfulle. Denne oppskriften er enkel og kjapp å lage, og er perfekt som forrett eller frisk lunsj.

Sesam SALMA

Dette trenger du til 4 porsjoner

  • 400 g SALMA
  • 2 ss sesamfrø
  • 3 ss limejuice
  • 2 ss fiskesaus
  • ½ tørket chili flakes
  • 1 agurk
  • 1 mango
  • 1 rødløk
  • 2 vårløk
  • 1 avocado
  • Litt frisk koriander
  • Litt soyasaus

Slik gjør du

  1. Rull SALMA-loinen i sesamfrø og kutt den i tynne skiver.
  2. Dressingen lager du ved å blande sammen lime, fiskesaus og chili.
  3. Ta ut kjernen av agurken, skrell resterende grønnsaker og kutt i strimler med kniv, eller rasp i strimler på et rivjern.
  4. Smak til grønnsakene med dressingen og litt salt.
  5. Server med en skål soyasaus til å dyppe laksen i. Utfordre deg selv og de du serverer med å spise med spisepinner.

Tips

Asiatisk fiskesaus får du kjøpt i butikker med et større utvalg. Istedenfor tørket chili flakes kan du bruke sambal oelek, knust tørket chili eller friske frø.