Smakfull laksebowl med mango- og ingefærsaus

Denne fargerike og enkle lakseretten er perfekt til en sunn og rask hverdagsmiddag eller lunsj med laks.

På mange måter kan den minne om en poke bowl, men med en vri. Server laksen oppskåret i terninger med ris, byggryn eller quinoa. Kutt opp friske grønnsaker og topp med en nydelig mangosaus. Enklere blir det ikke!

salma_bowl

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 400-600 g SALMA® laks (gjerne back loin)
  • 4 dl kokt quinoa, byggryn eller ris
  • 1 agurk
  • 1 pose sukkererter
  • 4 gulrøtter
  • 1 appelsin
  • 1 hjertesalat
  • Frisk koriander
  • Mango- og ingefærsaus
  • 1 boks mangopuré
  • 1 ss finrevet ingefær

Slik gjør du:

  1. Skjær laksen i små terninger og ha over i en bolle. Press litt limesaft over laksen om du ønsker. Sett kjølig.
  2. Kok quinoa etter anvisning på pakken
  3. Skjær agurk og sukkererter på langs, og hjertesalat i strimler.
  4. Rasp gulrøttene og ha i en bolle. Press over appelsinsaft og evt. litt finraspet appelsinskall.
  5. Bland sammen mangopuré og raspet ingefær i en skål. Smaksett med chiliflak eller sriracha om du ønsker den litt sterk.

Tips

Bytt gjerne ut gulrøtter med raspet blomkål, brokkoli eller beter.

Tips

Bruk gjerne restene av mangopuréen til is, smoothie eller lag en stor mengde saus og frys ned!