Laksenuggets

Glem de frosne fiskepinnene. Det tar bare 15 minutter å lage hjemmelagede SALMA laksenuggets!

_MG_8497x

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 600 g SALMA
  • 2 egg
  • 1/2 dl melk
  • 200 g brødsmuler, griljermel eller panko
  • Smør og olivenolje til steking

Slik gjør du:

  1. Skjær SALMA i 2 cm tykke skiver.
  2. Pisk egg og melk lett sammen med gaffel i en dyp tallerken.
  3. Ha brødsmuler/griljermel/panko i en dyp tallerken og krydre med salt og pepper.
  4. Dypp SALMA bitene i eggeblandingen og vend så i brødsmuler/griljermel/panko. Gjenta dette for ekstra sprø SALMA-pinner.
  5. Stek i litt olivenolje og smør til de er gylne.
  6. Server med remulade ved siden av.

Tips

Server retten med de grønnsakene du måtte ønske – gjerne noen som enkelt kan spises med hendene, som f. eks.: gulrøtter, agurk, cherrytomater, sukkererter osv.

Tips

Lag en enkel dippsaus ved blande litt krydder, urter og ketchup i en boks med rømme.

Tips

Bruk den ene hånden til å ha fiskestykkene i egget og den andre hånden til å vende fisken i paneringen. Dermed unngår du å få “panerte fingre”.

Tips

Bruk gjerne panko for et bedre resultat. Panko er japanske brødsmuler og du finner det sammen med “eksotiske” varer i butikken.