Laksesalat på rekechips

Rekechips er populært i Vietnam og Thailand. Prøv den sammen med en frisk SALMA-salat, og du får en knasende god forrett.

Salmasalat på rekechips

Dette trenger du til 4 porsjoner

  • 150 g SALMA
  • 15 stk Rekechips
  • 50 g glassnudler eller vermicellinudler
  • 5 g mango
  • 2 ss lime eller sitronsaft
  • 1 ss vann
  • 1 ts sukker
  • 1 ss fiskesaus
  • 1/2 fersk chili
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss fersk koriander

Slik gjør du

  1. Legg nudlene i lunkent vann (ca. 40 grader) i 30 minutter. Hell deretter ut alt vannet, og klipp til nudlene slik at de er 6 cm lange.
  2. Skjær mango i tynne skiver på langs, og ha nudler og mango i en stor bolle.
  3. Bland lime, vann, sukker, fiskesaus, hakket chili og presset hvitløk i en skål. Rør om til sukkeret er oppløst.
  4. Hell sausen over salatblandingen, og bland deretter inn hakket koriander.
  5. Ha i små terninger av SALMA like før servering.
  6. Legg ca. 1 ss SALMA-salat i hver rekechips, og retten er klar til servering.

Tips

Rekechips får du kjøpt i asiatiske matbutikker.