Lettgrillet og soyamarinert laks

Du trenger ikke alltid grillen for å få den gode, grillete smaken av sommer. Denne retten er enkel, men samtidig rik på smak.

GrillersoyamarinertSALMA

Dette trenger du til 4 porsjoner

  • 300 g SALMA
  • 2 dl soyasaus
  • 1 fint toast brød
  • Avokadokrem:
  • 1 avokado
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss limesaft
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss Cremè Fraîche
  • Litt salt og pepper
  • Korianderyoughurt:
  • 1/2 beger matyoghurt
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts fersk ingefær
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ss fersk koriander

Slik gjør du

  1. Mariner fisken i soyasaus i om lag en halvtime.
  2. Ha i litt olje i en varm panne og la fisken så vidt steke på hver side slik at den får en karamelisert overflate. Kutt fisken når den er avkjølt.
  3. Mos avocadoen med en gaffel eller kjør den i en blender. Finhakk hvitløken og bland i de andre ingrediensene. Smak til med salt og pepper.
  4. Finhakk hvitløk og grovhakk koriander og ingefær. Bland dette med yoghurt og smak til med salt og pepper.
  5. Anrett fisken på en toast sammen med avocadokrem, korianderyoghurt og korianderblader.

Tips

Husk å kjøp moden avocado slik at det er lettere å mose den.