Nydelig påskemiddag | Ovnsbakt laks med safranrisotto, appelsin og sprø fennikel

Ovnsbakt laks er en enkel vei til en god og næringsrik middag. Mens laksen gjør seg selv i stekeovnen lager du en kremet og fløyelsmyk risotto med safran. Safran gir risottoen en nydelig gulfarge som gjør den ypperlig å servere til påskemiddagen.

laks i ovn, safranrisotto, appelsin, fennikel

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • Ca. 600 g SALMA® laks
  • 20 g smør
  • 2 ss revet applesinskall
  • Salt og pepper
  • 1 fennikel
  • Safranrisotto
  • 4 dl risottoris
  • 3 ss olivenolje
  • 2 stk sjalottløk
  • 6 dl grønnsaksbuljong
  • 0.25 g safran
  • Saft fra 2 appelsiner
  • 50 g revet parmesan
  • 20 g smør

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200 grader. Ha SALMA® laksen i en ildfast form og ha over smør, salt, pepper og revet appelsinskall. Stekes i ovnen i ca. 25 min.
  2. Skjær fennikelen i tynne skiver med en mandolin eller en ostehøvel. Legg skivene i en bolle med vann og sett i kjøleskapet. Da blir de sprø og krøller seg pent!
  3. Ha olje i en gryte eller en panne med høy kant. Finhakk løken og surr den myk i oljen. Ha i risottorisen og la den bli blank i oljen, ev tilsett litt mer olje om det trengs. Varm opp buljongen i en gryte ved siden av. Ha i safranen. Tilsett buljongen litt og litt, og la det småkoke under konstant omrøring. Væsken skal koke nesten inn mellom hver speing.
  4. Når risottoen er ferdig har du i appelsinsaft, parmesan og smør. Rør godt sammen og smak til med salt og pepper. Server risottoen med ovnsbakt SALMA® og sprø fennikel.

Tips

Topp retten med frisk kjørvel og hakkede pistasjenøtter!

Tips

Bruk gjerne SALMA® belly loin som tilsvarer bukstykket på fisken – denne delen egner seg ekstra godt til baking i ovn.