
Nydelig påskemiddag | Ovnsbakt laks med safranrisotto, appelsin og sprø fennikel
Ovnsbakt laks er en enkel vei til en god og næringsrik middag. Mens laksen gjør seg selv i stekeovnen lager du en kremet og fløyelsmyk risotto med safran. Safran gir risottoen en nydelig gulfarge som gjør den ypperlig å servere til påskemiddagen.

Dette trenger du til 4 porsjoner:
- Ca. 600 g SALMA® laks
- 20 g smør
- 2 ss revet applesinskall
- Salt og pepper
- 1 fennikel
- Safranrisotto
- 4 dl risottoris
- 3 ss olivenolje
- 2 stk sjalottløk
- 6 dl grønnsaksbuljong
- 0.25 g safran
- Saft fra 2 appelsiner
- 50 g revet parmesan
- 20 g smør
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 200 grader. Ha SALMA® laksen i en ildfast form og ha over smør, salt, pepper og revet appelsinskall. Stekes i ovnen i ca. 25 min.
- Skjær fennikelen i tynne skiver med en mandolin eller en ostehøvel. Legg skivene i en bolle med vann og sett i kjøleskapet. Da blir de sprø og krøller seg pent!
- Ha olje i en gryte eller en panne med høy kant. Finhakk løken og surr den myk i oljen. Ha i risottorisen og la den bli blank i oljen, ev tilsett litt mer olje om det trengs. Varm opp buljongen i en gryte ved siden av. Ha i safranen. Tilsett buljongen litt og litt, og la det småkoke under konstant omrøring. Væsken skal koke nesten inn mellom hver speing.
- Når risottoen er ferdig har du i appelsinsaft, parmesan og smør. Rør godt sammen og smak til med salt og pepper. Server risottoen med ovnsbakt SALMA® og sprø fennikel.
Tips
Topp retten med frisk kjørvel og hakkede pistasjenøtter!
Tips
Bruk gjerne SALMA® belly loin som tilsvarer bukstykket på fisken – denne delen egner seg ekstra godt til baking i ovn.