Pepperrotsbakt SALMA® laks med hasselnøtter og høstgrønnsaker

Loin-ovnsbakt-2_600x414px

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • 1 stk SALMA® Belly Loin
  • 50 g smør
  • 2 ss raspet frisk pepperrot
  • 1 dl grovhakkede hasselnøtter
  • 4-6 stk persillerøtter
  • 4-6 stk pastinakk
  • 1 bunt vårløk
  • Gremolata
  • 1 potte frisk dill
  • 1 potte persille
  • 4 ss olivenolje
  • Skall og saft fra 1/2 sitron
  • 1 hvitløksfedd
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Begynn med grønnsakene. Skrell rotfruktene og del de på langs. Legg de i bunn på en ildfastform. Ha over litt olje og stek i ovnen i ca. 15 min.
  3. Ta deretter ut formen og ha over hele stilker av vårløk. Legg fisken oppå grønnsakene. Ha over smøret på fisken og dryss over raspet pepperrot og hasselnøtter. Stek videre i 15 min.
  4. Mens fisken klargjør seg lager du gremolata.

Gremolata

  1. Finhakk dill og persille. Ha det i en skål sammen med olje, sitronskall og sitronsaft.
  2. Press eller rasp ned hvitløken. Smak av med salt og pepper.
  3. Servér fisken med frisk gremolata og en grønn salat.

Tips

Lag gremolata eller pesto av de urtene du liker og har hjemme. Det meste kan byttes ut og passer fint til laks!