Perfekt til festbordet i mai | Rødbetgravet laks med pepperrotrømme

Årets festligste frokost fortjener litt farge! Lag denne enkle, gode og imponerende retten til 17. mai frokosten. Det blir ikke mai koldtbord uten gravlaks.

Oppskriften er laget av Simen Vatne, deltaker i MasterChef 2020.

https://www.salma.no/content/uploads/2021/02/Profilbilde_salma-simen-vatne_v2-144x144.jpg
Røbetgravet laks_simen vatne

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • Ca. 600 g SALMA laks
  • 3 rødbeter, ferske
  • 40 g salt
  • 60 g sukker
  • 2 ss gin
  • 1 sitron
  • 1 appelsin
  • 3 dl rømme
  • 1 ss revet pepperrot
  • Godt surdeigsbrød

  1. Riv rødbetene på et rivjern. Bland sammen revet rødbeter, saft og skall av 1 sitron og 1 appelsin, salt, sukker og gin. Legg laksen på en bakeplate med plastfolie og dekk begge sider med rødbete blandingen. Pakk inn laksen i plastfolien og la den stå kjølig i 48 timer.
  2. Skrap av rødbetblandingen, men ikke skyll laksen. Kutt i tynne skiver før servering.
  3. Visp sammen rømme og revet pepperrot. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
  4. Kutt surdeigsbrødet i 2-3 cm tykke skiver og anrett med pepperrotrømmen og laksen.

Tips

Pynt gjerne med litt grønne og røde spirer eller ruccola.