Frisk sommersalat med honningdressing

En lett, frisk og smakfull salat med skiver av SALMA laks, bakte beter, ristede valnøtter og fetaost. Sommersalaten serveres med en syrlig honningdressing. Dette blir en gjenganger i sommer!

Oppskriften er utviklet av Simen Vatne fra MasterChef 2020

https://www.salma.no/content/uploads/2021/02/Profilbilde_salma-simen-vatne_v2-144x144.jpg
FRISK SOMMERSALAT MED SALMA LAKS

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • Ca. 400 g SALMA® laks
  • 6 beter
  • 1 pose babyleaf salat
  • 1 dl valnøtter
  • 100 g fetaost
  • Dressing
  • 3 ss sesamolje
  • 3 ts honning
  • 1 sitron
  • 1 lime

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 180 grader. Vask betene godt og skjær toppen og bunnen av. Gni dem inn med litt olje og pakk alle betene inn sammen i aluminiumsfolie. Sett i ovnen å stek i ca. 40 minutter til de er møre. Kutt hver bete i 10-12 biter rett før servering.
  2. Bland sammen sesamolje, honning og saften fra sitron og lime, du kan også bruke noe av skallet til sitron og limen. Juster sødme / syre ved å tilsette mer av soning eller sitron.
  3. Rist nøttene i en tørr panne i 2-3 minutter. Hell salaten i en serveringsbolle, ha på fetaost, betene og nøtter. Topp salaten med tynnkuttet SALMA og dryss over dressingen.

Tips

Server gjerne med ekstra dressing og godt brød.