Stekt laks med nudler

Har du prøvd å steke SALMA-laksen? Laksestykkene blir saftige og møre, og smaker fantastisk sammen med en god wok.

Stekt SALMA

Dette trenger du til 4 porsjoner

  • 700 g SALMA
  • 200 g aspargesbønner
  • 50 g reddiker
  • 5 neper
  • 600 g eggenudler
  • 1 dl soyasaus
  • 2 ss honning
  • 2 ss balsamicoeddik
  • Litt salt og pepper

Slik gjør du

  1. Del fileten i fire porsjonsstykker, og la dem ligge til de blir romtemperert mens du forbereder woken.
  2. Kutt endene av aspargesbønnene og snitt dem opp i tynne ringer. Kutt reddikene i fine båter, og skrell og kutt nepene i centimeterstore firkanter.
  3. Varm opp en stekepanne med litt solsikkeolje. Ha i SALMA-laksen og ha på salt og pepper. Stek fisken på den ene siden i ca. 3 minutter. Ha i smør, og snu deretter fisken og stek den i ca. 30 sekunder.
  4. Kok eggenudlene som anvist på pakken.
  5. Varm opp en wokpanne med litt olje i. Ha i grønnsakene når det kommer lett røyk fra pannen. Wok grønnsakene i ca. 2-3 minutter. Ha så i soyasaus, honning og balsamico, og bland dette inn. Sikt av vannet fra nudlene, og ha dem i pannen sammen med grønnsakene. Bruk stekesjyen som ligger igjen i wokpannen som saus.
  6. Anrett SALMA-stykkene på en seng av wokgrønnsaker og server.

Tips

Har du ikke wokpanne kan du bruke en stekepanne med høy varme.