Stekt laks med squashspagetti, pesto av koriander og mangochutney

Pannestekt laks er en rask og enkel måte å tilberede hverdagsmiddag. Server retten med squash pasta for å få inn grønnsaker i måltidet på en smakfull måte. Foretrekker du en pesto laget av basilikum kan du helt fint bytte ut korianderen.
Så enkelt, godt og tar kun 30 minutter!

Lurer du på hvordan du skal steke SALMA® laksen for best resultat? Vi viser deg her.

stekt laks med squashspagetti

Dette trenger du til 4 porsjoner:

  • Ca. 600 g SALMA® (gjerne belly loin)
  • 2 squash
  • 1 dl mangochutney
  • 2 ss ristede sesamfrø
  • 1 neve frisk koriander
  • Korianderpesto
  • 1 dl cashewnøtter eller peanøtter
  • 2 ts sesamolje
  • 1 hvitløksfedd
  • 3 ss olivenolje
  • 3 ss sitron- eller limesaft
  • 1 potte frisk koriander
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Bruk en spiralkutter og lag lange tynne squashstrimler. Alternativt: skjær squashen på langs med en ostehøvel og kutt deretter tynne strimler. Legg på et fuktet matpapir.
  2. Lag korianderpesto ved å mikse alle ingrediensene grovt med en stavmikser.
  3. Del opp laksen i fire porsjonsstykker. Varm en panne med litt olje eller smør og stek fisken på middels temperatur i ca. 3-4 min på hver side.
  4. Squash strimlene kan brukes rå eller dampes lett. Legg grønnsaksstrimlene i et dørslag eller en sil over en gryte med kokende vann. Legg på et lokk og la squashen dampe i 2-3 minutter.
  5. Bland squashen med mesteparten av pestoen. Server resten ved siden av.
  6. Server med frisk koriander, ristet sesamfrø og litt mangochutney.

Tips

Bytt gjerne squashspagettien ut med valgfri spagetti!