Vårruller med laks

Vårruller er lette å like, og blir enda bedre når du lager de fra bunnen av. Med fyll av SALMA får du en komplett og næringsrik rett.

SALMA vårrull

Dette trenger du til 4 porsjoner

  • 400 g SALMA
  • 1 egg
  • 1 dl kremfløte
  • 1 pakke ris-vårruller (evt. filodeig eller vårrull-deig)
  • 1/2 bunt fersk koriander
  • 1 fersk chili
  • 1 l frityrolje (evt. solsikkeolje eller rapsolje)
  • 1 pakke ruccola
  • 1 sitron
  • 200 ml olivenolje
  • 1 dl sweet chilisaus
  • Mango- og avocadosalat:
  • 2 avocado
  • 1 mango
  • 50 g cashewnøtter

Slik gjør du

  1. Kutt SALMA-laksen i små terninger, ca. ½ til 1 cm store. Kjør 100 gram av SALMA med litt salt, 1 eggeplomme og 1 dl kremfløte i en blender til du har en jevn farse. Bland farsen sammen med resten av SALMA-terningene, finhakket koriander og chili.
  2. Dypp risplatene i varmt vann som forklart på pakken, og la dem ligger i ca. 10 sekunder. Ta dem ut og kutt i passende stykker. Legg bitene utover på et stekebrett og fyll på med SALMA-blandingen. Du kan enten lage ruller eller firkanter.
  3. Varm frityroljen til 170-180 grader og friter vårrullene kjapt i ca. 2 minutter alt etter hvor store rullene er.
  4. Kutt opp mango og avocado i terninger. Bland det med grovhakket koriander og cashewnøtter. Smak til med litt sitronsaft og salt.
  5. Server vårrullene umiddelbart sammen med mango- og avocadosalat, sweet chilisaus, og ruccola med sitron, olivenolje og salt.

Tips

Vårrullene skal være sprø på utsiden uten å være helt gjennomstekt på innsiden. Det kan være lurt å teste en før du friterer alle for å finne ut hvor lenge de må friteres for å få et perfekt resultat.