Asiatisk + SALMA®

Vi har lenge latt oss inspirere av det asiatiske kjøkken og hvordan kombinasjonen av råvarene passer så utrolig godt med vår laks. Råvarer som chili, koriander, ingefær, kokosmelk bringer frem utallige smaksvarianter og sammen med SALMA® utgjør de et godt utgangspunkt for er godt måltid.

Asiatisk-inspirerte forretter med laks

Hvis du er på utkikk etter en forrett med asiatiske smaker, finnes det mer enn vårruller å velge mellom. I tillegg til sashimi har vi oppskrifter på både sommerruller, gyoza, og laksesalat med mango. Fellesnevneren er lime, mango og avokado. La deg inspirere av oppskriftene her:

Laksesalat med mango
Laksesalat med mango


Den perfekte forrett, lunsj og sommermåltid- sashimi

Sashimi er både enkelt og utrolig godt. Du kan servere den veldig enkelt med soyasaus eller ta den til nye nivåer med tilbehør som mangobalsamico eller appelsin- og ponzusaus. Disse og flere oppskrifter finner du her:


Sashimi med appelsin
Sashimi med appelsin


Middagsinspirasjon med asiatiske smaker og laks

Mange serverer en eller flere middagsretter inspirert av de ulike asiatiske kjøkken i løpet av uken. Enten det er salat med mango, stekte nudler med bok choy eller sushi på fredager. Utvalget av asiatisk-inspirerte middager er mange og det skal godt gjøres å gå lei. Her har vi samlet våre favoritt-middager:

Burger med asiatisk kålsalat
Burger med asiatisk kålsalat

Asiatisk salat med laks

Asiatisk salat med laks kan serveres som en medbrakt lunsj på stranda, en deilig lunsj i helgen eller som en middag på en onsdag. Det er mange ulike måter å sette sammen en asiatisk salat, men fellesnevneren er ofte koriander, chili og peanøtter. I tillegg til friske ingredienser og smaker, er de fleste asiatiske salater et sunt og lett alternativ i hverdagen.

Mangosalat med laks

Mango og laks er en av de mest etterspurte kombinasjonene på salma.no. Og dette ikke uten grunn, kombinasjonen er både fleksibel, sunn og godt likt hos de fleste. Hva med å prøve en frisk og deilig salat med laks? Eller vinneren- sashimi med mango & avokado? Er du på jakt etter en middagsrett, anbefaler vi laks med créme fraîche og mangochutney. En siste favoritt verdt å nevne er lakseburger med avokadokrem og mangosalsa. Lages på 10 minutter og fyller kroppen med energi og smaksopplevelser. Alle disse oppskriftene finner du her: