Når det kommer til tilbehør til laks er det kun fantasien som setter grenser. Har du noen gulrøtter som kan raspes, søtpoteter som kan ovnsbakes eller salat som snart går ut på dato? De aller fleste grønnsaker egner seg godt til laks sammen med både pasta, ris og potet.

Her har vi samlet oppskrifter på tilbehør til laks, samt sauser, dressinger og ulike salater som agurksalat og mangosalat. La deg inspirere til nye smaksopplevelser med SALMA®. Viste du at vi også har våre egne tilbehørsprodukter? Les mer om vår SALMA® Ponzu og SALMA®Glaze her!

Tilbehør til stekt laks

Stekt laks er en rask og enkel tilberedningsmetode. Vår SALMA® stekes ved å dele opp i ønsket størrelse; porsjonsstørrelse, biter eller skiver, for deretter å steke i pannen til du har oppnådd ønsket kjerne. SALMA® kan spises rå og det er derfor ikke nødvendig å gjennomsteke laksen. Vi synes vår SALMA® smaker best med en lett stekt overfalte og en saftig rosa kjerne. Er du usikker på hvordan du steker SALMA®, kan du se video under:

Når det kommer til tilbehør til stekt laks, finnes det utallige muligheter. Hva med pasta, salat, ris, eller ovnsbakte grønnsaker? Under har vi samlet noen av våre tilbehørsfavoritter:

Tilbehør til ovnsbakt laks

Ovnsbakt laks er en enkel måte å tilberede laks på, som nærmest «gjør seg selv» og som egner seg godt når gjester kommer på besøk. Vi anbefaler vår SALMA® belly-loin til ovnsbaking da dette er bukstykket til fisken og dermed inneholder litt mer fett enn SALMA® back-loin. Steketiden varier med tykkelse og hvor rå du ønsker kjernen, men et utgangspunkt for porsjonsstørrelser er 15-20 minutter på 180 grader. Ønsker du en video som tar deg gjennom hvordan du ovnsbaker SALMA®, så finner du det her: Slik ovnsbaker du SALMA® laks

Og når det kommer til tilbehøret som passer til ovnsbakt laks, har vi både oppskrifter på agurksalat, rotgrønnsaker og en frisk og deilig appelsinglaze. Disse og flere oppskrifter finner du her:

Ovnsbakt laks med honning og sitron
Ovnsbakt laks med honning og sitron

Tilbehør til grillet laks

SALMA® laks passer utmerket å grilles, enten i en grillpanne eller ute på grillen. Vi anbefaler vår SALMA® belly-loin til grill, da denne inneholder litt mer fett og resultatet kan ofte oppleves som mer saftig. Når det kommer til grilltiden varierer dette med tykkelse og ønsket kjerne, men som et utgangspunkt anbefaler vi 3-4 minutter på hver side, på indirekte varme.

Vi serverer gjerne vår grillet laks med bulgursalat, bakte grønnsaker i folie eller en kald dressing. Er du på utkikk etter annet tilbehør, kan kanskje noen av disse være noe for deg:

Kalde dressing til SALMA
5 ulike kalde dressing til SALMA

Saus til laks

Er du på utkikk etter en saus som passer til laks, så har vi vår egne PONZU-saus som egner seg til rå laks som sashimi eller i Pokè bowl. Denne kommer i et beger, klar til bruk. Er du på utkikk etter en rask og enkel saus til ovnsbakt laks, kan du for eksempel prøve creme fraiche og pesto? Disse passer nydelig hver for seg eller blandet sammen for en frisk variant.

Er du på utkikk etter en varm og lun saus som passer til ovnsbakt, stekt og grillet laks, har vi samlet våre favoritter her: