Laksemiddag er både sundt og godt. Laksen fra SALMA® er av ytterste kvalitet og kan tilberedes og spises på uendelige måter. Om du trenger noe enkelt, sunt eller raskt har vi oppskriftene du trenger for å lage den perfekte laksemiddagen. Hva med å prøve den enkle og sunne retten Pokè Bowl? Eller hva med lakseburger hvis du trenger en rask middag på under 20 minutter?

Uansett hvilken oppskrift du ønsker å lage, er SALMA® en hyperfersk laks håndskåret på Bømlo og helt enestående på konsistens, farge og smak. Så unn deg noe av det beste havet har å tilby, både til hverdags og til fest.

Laks til middag?

Skal du lage middag med laks har vi produkter, tilberedningstips og oppskrifter som er med på å øke suksessfaktoren. Ønsker du en ovnsbakt middag med laks, anbefaler vi vår egen SALMA® Glaze som pensles over laksen før steking og gir en deilig smak av Teriyaki og saftig stekeskorpe. Retten servers med frisk salat. Vår SALMA® laks kan spises rå og egner seg derfor også til retter som sushi, ceviche og pokè bowl. Rå SALMA® passer utmerket med vår SALMA® Ponzu-saus. Sausen er mild og rund, tilsatt sesamfrø og fås kjøpt i de fleste dagligvarer.

Ønsker du å lese mer om denne sausen eller våre andre produkter, kan du ta en titt på alle våre produkter her.

Ønsker du å bli inspirert til din neste laksemiddag, oppsøk vårt oppskriftsunivers her

Enkel laksemiddag

En av fordelene med laks er at den krever minimalt med forberedelse. En av den enkleste laksemiddagen er sashimi. Sashimi kan spises som den er eller med en deilig asiatisk salat. Husk at ikke alle laks kan spises rå. Vi anbefaler selvsagt vår SALMA® loin av ypperste kvalitet, både til rått og varmebehandlet konsum.

Ønsker du gå for en enkel laksemiddag tilberedt på grill eller stekt i pannen, kan du pensle den lett med olje, krydre med salt, pepper og dine favorittkrydder, før du steker laksestykkene. Laksen trenger kun noen minutter per hver side. Det kan være lurt å bruke en grillmatte når du griller laks for å unngå at den fester seg til risten. Steke- og grilltiden varierer med tykkelsen på laksen, så følg med underveis. Vi anbefaler å servere SALMA® med saftig rosa kjerne.

Ønsker du forslag til oppskrifter for en enkel laksemiddag kan du ta en titt her:

Sunn laksemiddag

Laks byr på flere helsefordeler i tillegg til å være en sunn og enkel middag. Laks inneholder både omega-3 fettsyrer, proteiner, vitamin A, vitamin B12 og jod og er med det et essensielt produkt for å lage en sunn middag.

For å bevare de helsemessige fordelene ved laksen, er det viktig med sunne tilberedningsmetoder. Steking, grilling eller baking er gode alternativer som bevarer næringsstoffer samtidig som smak og konsistens ivaretas. For å komplettere den sunne laksemiddagen, bør du inkludere et utvalg av fargerike grønnsaker på tallerkenen. Grønnsaker som brokkoli, gulrøtter, asparges, spinat og søtpotet er alle gode alternativ og du finner oppskriftsinspirasjon med disse og flere råvarer her:

Rask laksemiddag

På travle dager kan det være utfordrende å lage et sunt og smakfullt måltid. Heldigvis er det mulig å tilberede en rask laksemiddag som kombinerer både god smak og effektivitet. Den raskeste måten å servere en laksemiddag på, er å servere den rå, med tilbehør som frisk salat og sitronvinaigrette. Ønsker du en rask ovnsbakt laksemiddag, krydrer du laksen før du baker den i ovnen og serverer med quinoa, bønnesalat eller en ferdigkuttet salatblanding.

Ønsker du oppskriftstips på raske laksemiddager, kan du ta en titt her:

Oppskrifter med laks

Uansett om du foretrekker grillet-, stekt-, bakt- eller rå laks, finnes det utallige oppskrifter og i nedenfor finner du noen spennende oppskrifter med laks som kan inspirere deg til å lage deilige og varierte måltider.

Vi får ofte tilbakemeldinger på at det er vanskelig å få barn til å spise fisk. Vårt tips er å gjøre laksemåltidet litt spennende ved å servere laks med grønnsaker og creme fraiche for så å pakke dette inn en wrap. Et annet tips er å lage sushivafler med spennende tilbehør. Måltidet blir straks litt mer spennende når barna selv kan velge hvilke grønnsaker de ønsker å legge i sin wrap eller på toppen av vaffelen. Disse barnevennlige oppskriftene finner du her:

Har du ikke barn å ta hensyn til og ønsker en smakfull laksemiddag med spennende nye smaker anbefaler vi å sjekke ut våre oppskrifter inspirert av det asiatiske kjøkken. Her finner du både oppskrifter med chili, ingefær, spennende sauser samt eksotiske grønnsaker:

Alle våre oppskrifter med laks finner du her: https://www.salma.no/oppskrifter

Tilberedning av laks til laksemiddagen

Er du usikker på hvordan du tilbereder laksemiddagen, har vi samlet våre beste tips her

Vi har også flere tips, både når det kommer til tilberedning av sushi, grilling av laks og hvordan grave laks. Disse har vi samlet her:

Lakseprodukter

Vi har et bredt utvalg av forskjellige lakseprodukter som gjør det enkelt å velge laks til middag. Se alle våre lakseprodukter her